perjantai 25. helmikuuta 2011
kuvissa eräs yöpukuinen, silmäpussinen, taas kerran kesken unien herännyt lapsi!
meillä on uniongelmat taas kerran pahentuneet, siiri heräilee viidestä kymmeneen kertaan joka yö. lisäksi herääminen tapahtuu kovan huudon säestämänä, joka ei yleensä rauhoitu ihan hetkessä. äiti ja isä on vähän väsyneitä..
siiri on nukkunut meidän vieressä ja pohdittiin josko se aiheuttaisi heräilyjä. viikko sitten päätettiin koittaa pienoista unikoulutusta ja omaan sänkyyn siirtämistä. tarkoituksena on ollut rauhoittaa herännyt tyttö omaan sänkyynsä nostamatta tätä ylös tai siirtämättä meidän sänkyyn. ainoina poikkeuksina ovat olleet kaksi imetyskertaa, joista siirin alhaisen painon takia en vielä halua luopua.
no miten on mennyt? viikon jälkeen ei olla juurikaan havaittu muutosta parempaan tai huonompaan. heräilyt ja huudot jatkuu samaan malliin. raskaampaa tästä oma sänky -metodista tekee se, että tyttöä täytyy aina nousta rauhoittelemaan sen sijaan että silittelisi ja laulelisi puoliunessa nousematta ylös. me ei oikein tiedetä mitä tehdään: jatketaanko näin vai otetaanko siiri takaisin meidän sänkyyn? ja pitääkö meidän edes tehdä mitään: onko tämä vauvalle ominaista heräilyä vai pitäisikö meidän jotenkin opettaa hänet nukkumaan paremmin? oikeaa vastausta ei tietenkään ole, mutta hyviä neuvoja ja kokemuksia otetaan kiitollisuudella vastaan!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
No voi :(
VastaaPoistaOnkos siirinen ollut flunssassa lähiaikoina, vaivaako korvat? Tai röyhtäileekö(jos makuuasento pahentaa kun noilla pienillä voi olla sitä refluksioireilua?!) Nukkuuko siirineitonen pitkät päikkikset ja monelta herää? Monelta siiri käy yöunille? Tankkaako neitonen illalla kunnolla vai onko iltapala ihan kevyt puuro tms.Poissuljettavia asioita kannattaa miettiä. Tai sitten sieltä on tulossa hampaita.
Meillä aikoinaan hampaat aiheutti yöheräämisiä. Samoin jos ruokailu oli kovin raskasta illalla. Satavarmasti sieltä pötkähti kasa vaippaan puolen yön jälkeen. Samoin nukahtaminen ja nukkuminen helpottui heti kun siirryttiin yksiin päikkäreihin. Imetyksen kannalta tietysti on helpointa pitää vierellä, mutta se omaan sänkyyn rauhoittuminen vois jelppiä myös. Nukkuuko siiri päivällä omassa sängyssä vai vaunuissa?
En tiedä lohduttaako yhtään, mutta veikkaan sitten vähän ajan päästä kun taidot karttuvat, saman olevan edessä. Kun hokataan miten pinniksessä noustaan ylös ja konttaillaan kolmelta yöllä tai huudellaan 'mammaa' ;D
Joku voi sanoa minua kylmäksi ja tylyksi äiskäksi, mutta minen edes aikoinaan reagoinut kaikkiin pyörimisiin ja hihkumisiin. Silloin vuoden ikäisenä. Kehotin aikani kuunneltuani vaan laittamaan pään tyynyyn ja jatkamaan unia. Neiti protestoi alussa kiljumalla ja heittelemällä tyynyään ja peittoaan, mutta asettui parin yön jälkeen huomattuaan ettei mitään hyötyä niistä touhuista ollut. Tassu-unikoulun avulla me opittiin aikoinaan myös nukahtamaan itse sänkyyn, näinkö se toimisi teillä? Jaksamisia sinne! Kyllä se helpottaa ajallaan - toivon mukaan pian!
Heh..sorry ei ollut tarkoitus novellia kirjoittaa ;D
VastaaPoistaEn minäkään osaa neuvoa. Samojen ongelmien kanssa painitaan. Välillä valvottaa hampaat, välillä maha, välillä vain herää pirteänä aamuyöllä. Ja vanhemmat ovat väsyneitä aina. Me ollaan yritetty vuorotella nukkumisia pahimpina aikoina. Toinen nukkuu tytön kanssa, toinen keittiössä patjalla. Usein myös minä nukuin patjalla aamuyön imetykseen ja sitten vaihdettiin. Edes muutaman tunnin yhtämittainen uni kummallekin auttoi paljon.
VastaaPoistaMeillä apua eri asioista (omaan sänkyyn siirtäminen, imetyksen vähentäminen, osteopatia, tassuttelu unikoulu ja muutama muu, johon löysin netistä ohjeita) on saatu aina hetkellisesti. Paremman jakson jälkeen on palattu aina taas huonompaan, kun tulee jokin uusi kehitysvaihe, ongelma tms.
Tällä hetkellä kokeillaan, mikä vaikutus sillä on, että lopetin imetyksen kokonaan. Tyttö on jo melkein vuoden ja monet sanoivat heillä sen auttaneen. Olen valmis kokeilemaan kaikkea.
Kannatan kuitenkin aina yhden metodin kokeilemista ainakin reilun viikon. Jos se ei auta, niin sitten vain pitää kokeilla jotain muuta.
Oikeastaan en osaa sanoa muuta, kuin että tiedän todella hyvin kuinka kamalalta ja epätoivoiselta väsyneenä tuntuu. Valvomista kuulemma kestää aikansa ja se paranee pikku hiljaa. Mutta ei se ole normaalia, että vauva herää tosi monta kertaa yössä. 2-3 herätystä on normaalia, 5-10 ei ole. Mutta valvomiseenkin tottuu. Kun tyttönen oli 6-8 kk musta tuntui aivan kamalalta. Sitten ei enää ole tuntunut niin pahalta kuin hetkellisesti.
Mutta jos apua ei löydy Siirin nukkumiseen, niin yrittäkää löytää tapoja, joilla saisitte kummatkin nukuttua yhtäjaksoista unta edes jonkin verran. Se auttaa. VOIMIA!
voi kiitos kommenteista ja tsempistä ruusuliisa ja anna<3
VastaaPoistasiiri on ollut terveenä koko 7 kuukautisen taipaleensa ja refluksiakaan ei ole. pari kuukautta sitten epäiltiin hampaiden tuloa, mutta ei niitä vieläkään näy:D illalla syödään puuro ja hän käy unille puoli yhdeksän aikaan illalla.
mä oon miettinyt tota päikkärijuttua kanssa, kun siiri on tosi huono nukkumaan päikkäreitä(kin) ja puoliväkisin nukutan hänet kaksi kertaa päivässä. tosi harvoin saan nukkumaan omaan sänkyyn eli yleensä päikkärit nukutaan vaunuissa tai kantoliinassa. milloin te ruusuliisa siirryitte yhtiin päikkäreihin?
anna mekin on alettu nyt suunnitella tuota vuorottelua, tähän asti on jaksettu valvoa yhdessä mut nyt alkaa voimat olla molemmilla loppu. mäkin uskon, että imetyksen lopettaminen saattaa hyvinkin rauhoittaa öitä ja olen siitä kuullut monilta äideiltä hyviä kokemuksia. me yritetään nyt tsempata vielä jonkun aikaa tämän omaan sänkyyn rauhoittelun kanssa. siirin isällä on paljon paremmat hermot tässä, mä olisin aina valmis ottamaan viereen tai tekemään mitä vaan että tyttö hiljenee:D
jostain syystä meilläkin nämä uniasiat on olleet pahimmillaan kuudesta kuukaudesta eteenpäin, monilta olen kuullut että 8kk jälkeen helpottaisi (niin varmaan;D). mutta onneksi meitä on kaksi, se on kumma miten toinen aina jaksaa silloin kun toinen on ihan poikki.
voimia ja tsemppiä myös teille anna, toivottavasti imetyksen lopettamisesta on apua!
En osaa kyllä mitään neuvoja antaa vaan lähetän vaan symppaushalin väsyneille vanhemmille. <3
VastaaPoistaMäkään en osaa antaa mitään neuvoja (itsellä ei ole lapsia), mutta tsemppiä ja jaksamista lähetän teille.
VastaaPoistakiitos haleista ja tsempistä,
VastaaPoistane on vähintään yhtä tärkeitä kuin neuvot<3
Hui kauhistus..nyt pistit pahan :D Taidettiin olla kuuleppastuotanoinhetkinen..hmm.. yli ½vuotiaita kuitenkin, muttamutta..Jos en ihan väärin muista niin 7-8kk iässä viimeistään. Yösyöminen loppui kuitenkin meillä 4kk iässä kun siirryttiin isojen tyttöjen ruokiin. Tai sitä nukahtamista edelsi semmonen tunnin tankkaus :D Yösyötöt loppui itseasiassa hitsi kevyesti.
VastaaPoistaJosko niistä yksistä unista olisi apua? muistan kyllä itse pitäneeni neitiä puoliväkisin hereillä sinne puolillepäivin ja sitten unta riittikin kun lykki vaunuja tunnin ulkona ja lenkin jälkeen pari tuntia vielä kuistilla. Se oli luksusta nykyisten, aika ajoin ilmaantuvien varttitunnin päikkisten sijaan ;D
Take care!
kiitos avusta ruusuliisa! ehkä mekin voitais jossain vaiheessa suunnitella tuota yhtiin päikkäreihin siirtymistä. tulis sit edes yhdet kunnolliset päikkärit tämänhetkisten pätkäunien sijaan!
VastaaPoistaVastavierailulla. Täällä on niin ihania kuvia teidän tytöstä. Ja tyttö on niin ihanasti joka kuvassa vaatetettu!
VastaaPoistaVoi, ja jaksamista katsonaisiin öihin. Paljonko teidän tytöllä on nyt ikää?
Meillä poika on ollut öisin huono nukkuja. 1-vuotis päivän tietämilläkin meillä öisiä imetyksiä oli lukuisia yössä. Öisin poika oli aivan raivon vallassa kun heräsi ja rauhoittui ainoastaan tissille. Tämä johti siihen että raivon vallassa olevaa poikaa imetettäessä mun rinnat meni ihan haavaumille jonka vuoksi oli pakko ruveta keksimään ratkasua noihin öihin. Kaikenlaisia unikouluja vastustan. Luulen että poika oli kuitenkin sen verran kypsässä iässä että kun me sitten viimein päätettiin 1-vuotissynttäreiden jälkeen lopettaa nuo yösyötöt se kävi tosi kivuttomasti. Mies joka kerta nousi ottamaan pojan pinnasängystä ja piteli sitä sylissään. Poika itki niin kauan että minä sitten lopulta otin sen syliin. Maattiin pojan kanssa päällekkäin ja lopulta poika nukahti siihen. Tätä toistui parina yönä ja sitten kuin ihmeen kaupalla poika lopetti öisin tissin haluamisen. Nykyisellään poika herää yöllä kerran pari. Usein on myös öitä jolloin se nukkuu kertaakaan heräämättä. Yöllä kun poika herää ja itkeskelee annan sille nokkamukista vettä. Poika juo ja nukahtaa tosi helposti. Tuttia meillä ei ole ollenkaan käytössä.
Yksiin päiväuniin me siirryttiin siinä 1-vuotissynttäreiden aikoihin. Jostain muistelen lukeneeni että n. 1-vuotiaana kahdet päiväunet yleensä vaihtuvat yksiin. Mutta tämäkinhän totta kai on yksilöllistä. Tuohonhan vaikuttaa paljolti se kuinka aikaisin aamusta herätään ja illalla mennään nukkumaan. Meillä poika ei nukahda päiväunille omaan sänkyyn. Jos se joskus sattuu päivällä tissille nukahtamaan ja sen jättää sisälle nukkumaan se nukkuu vain lyhyet unet. Siispä poika nukkuu AINA päiväunet ulkona vaunuissa. On ollut pikkuista pukemista tämä kylmä talvi :)
tervetuloa riia:)
VastaaPoistasiiri on nyt 7kk, mä aion teidän tapaan jatkaa yöimetyksiä vielä jonkin aikaa siirin alhaisen painon takia. noi haavaumat kuulostaa inhottavilta:/ se yöllinen raivo ja hysteerinen itku on kyllä niin rasittavaa!
tuo veden antaminen on varmasti tosi hyvä idea sitten kun yöimetys on loppu.
mä oon ymmärtänyt, että on tosi tavallista, että pikkuiset nukkuu kunnon päikkärit ainoastaan ulkona. se pukemisrumba on kyllä tosi rasittavaa ja välillä ois kiva saada vaan olla sisällä! mut toisaalta onneksi nukkuvat edes jossain:)